8814logo 8814alcim
transparent iamsocial 8814exploreronpicasa youtube sendamessage recommend

Friday, 17 October 2008

úticél: thaiföld, malajzia, borneo


   Az idei utazás előkészületei során úgy döntöttem létrehozom ezt a blogot. A következő egyszerű okokból. Ha az ember viszonylag hosszabb időre és egyszerre nagyobb távolságra utazik, számíthat rá, hogy családtagjai és barátai időnként tudni szeretnék él-e még, vagy kezdjenek el szomorkodni és keressenek mást a félbehagyott munkái befejezésére. 

Arra, hogy életjelet adjak magamról, az idők során több módszert is kipróbáltam. Az egyik a mobiltelefon, de ezt a továbbiakban felejtsük el. A másik az e-mailek küldözgetése, ami ugyan nem volna rossz, viszont mindig kimarad valaki a címlistából, ráadásul ugyanannyi megírni mint egy blogbejegyzést. A harmadik a skype vagy egyéb más messenger használata, de az ugye megint csak az aktuális címlistádra korlátozódik, és legtöbbször nincs is bejelentkezve mindenki.

Annak megfelelően, hogy az idei utazásra csak egy hónapom van - aminek egyébként nagyon örülök és ezúton is köszönet érte mindenkinek aki ezt lehetővé tette egészen a szüleim türelmes nevelésétől addig hogy az "idén is elmennék ázsiába .. " kezdetű mondat után nem repültem a negyedik emeleti gangról - a blog valószínűleg szintén tömör és rövid lesz. Az időhiány mellett a rövidség másik oka az, hogy nem lesz nálam saját notebook, így kényszerűen jobb Thai, Maláj, meg az eddigi tapasztalatok alapján rosszabb kambodzsai internetező helyeken tudok majd csak blogolni. A harmadik ok pedig egyszerűen tényleg az, hogy a malajzia 2008 azért jött létre elsősorban, hogy hallassak magamról néha-néha. 

Mindemellett persze igyekezni fogok minden hasznos és naprakész információt ide besűríteni amennyire csak lehet, mert én is sokat merítettem remek utazó blogok szorgalmas tanulmányozásából, amiért ezúton is köszönetet mondok.

No comments:

Post a Comment

Ezt mondom: