8814logo 8814alcim
transparent iamsocial 8814exploreronpicasa youtube sendamessage recommend

Sunday, 30 November 2008

bangkok, thaiföld


BANGKOK, SZÜKSÉGÁLLAPOT  Eloszor is le kell szogezni hogy minden hireszteles ellenere a legnagyobb nyugalom van itt Bangkokban. Turista szemmel legalabbis biztosan. Ma reggel amikor a tegnapi faradalmakat es a jet lag hatast kipihenve eleg keson (nagyjabol 10 orakor) tettem egy kort valami kaja es egy kave remenyeben, illetve hogy elintezzem a holnapi tovabbutazas jegyvasarlasat, fogadott a hir hogy bomba robbant az egyik kormanyzati epuletnel. 

Ma sajnos a rendkivul sunyi tuk tuk soforoknek koszonhetoen erelyes rabeszelesunk ellenere sem tudtuk elkerulni a varosban megtett tiszteletkoroket, igyhat lattuk a lezart utszakaszt torlaszokkal meg rendorokkel. A tuk tuk arc pedig egyszeruen ugy kommentalta a dolgot hogy "a Thai nep folrobbantotta a kormanyt".

De mindezek illetve a repterek napok ota folyamatos zarlata ellenere sem erzodik a turista szamara hogy itt barmifele bonyodalom lenne. Talan mintha kevesebb lenne a feher ember, de itt a KSR kornyeken meg ez sem igaz. Mindenki ul kint keso estig es bananos palacsintat, pat thait meg ezerfele gyumolcsbol keszitett turmixot tom az arcaba.


Egyebkent erdekes, az index delelotti cimlapjan az "A bangkoki helyzet rosszabbodik" cikk mellett kozvetlenul a "Budapesten radolt egy homlokzat egy jarokelore" c. cikk volt egy csokorban. Hat kabe ennyi. Legalabb is ma igy latjuk itt a helyszinen es remeljuk ez csak jobb lesz.


Nemreg jottem vissza a kinai negyedbol ahol egy nagyon jot vacsoraztunk egy sikatorban most pedig talan meg elugrom fodraszhoz holnap pedig Kanchanaburi fele vesszuk az iranyt.

No comments:

Post a Comment

Ezt mondom: