8814logo 8814alcim
transparent iamsocial 8814exploreronpicasa youtube sendamessage recommend

Tuesday, 9 December 2008

georgetown, malajzia


Magunk mogott hagyva a tengerparti tunyulast -legalabbis egy darabig- ujbol del fele indultunk. Nagyjabol 700 bahtos aron sikerult szereznunk jegyet az Ao Nang-Georgetown viszonylatra, igaz nem egeszen siman mert a legtobb ceg epp nem dolgozott tegnap leven valamilyen muszlim unnep.

Vegul talaltunk egy lepattant kisbuszt, es masik hat helyi arc tarsasagaban delelott tiz orakor Hat Yai fele indultunk. Ez Del Thaifold egy nagyobb varosa, amit lattam belole nem tul megnyero. Itt nagyjabol delutan negykor atszallitottak minket a Georgetownba indulo jaratra amivel a hatarig meg sem alltunk. A hataratlepes siman ment, nem is nagyon lattunk mas szellemarcut, mindenutt helyiek nyuzsogtek.

Este nyolc elott erkeztunk meg Penangra, ami rendkivul fejlett meg Thaifoldhoz kepest is. Mindenutt nagyon komoly uthalozat, szinte teljesen uj autopark, ami nem csoda, hiszen az uzemanyag literenkent 1,80 ringitt ami enyhen szolva is nevetseges ar. 

Nem tul hosszas keresgeles utan talaltunk egy nagyon egyszeru szallast (10 ringitt fejenkent) a Little India nevu varosreszben, ami Chinatownnal szorosan osszeepulve tulajdonkepp az ovarost alkotja. Zuhanyzo a folyoso vegen, es a megnevezessel maris tuloztam mert van egy csap amibol egy muanyag vodorbe ereszthetsz vizet egy tartalybol, majd a vodorben levo talkaval locsolhatod magadra. A koszos viz meg a falon utott lyukon keresztul tavozik. Viszont remek kilatas nyilik a masik, falon levo lyukon keresztul -amit nevezzunk ablaknak- a varosra. Igy tenyleg hangulatos tisztalkodasban lehet reszed. 

A varos szerencsere tele van indiaival kovetkezeskepp indiai kajaldakkal is, ami vegtelenul pozitiv szamomra. Az estet egy jo utcai kajalassal utottuk el, meg idoben mert keso este akkora eso volt ami otthon ritkasag. 

A varos regi resze, ahol tulajdonkeppen a latnivalok vannak siman bejarhato gyalog. Mivel sajnos az egesz szigetre nincs tobb idonk egy napnal, meg kellett elegednunk az ovarossal, sok jo kajalassal hangulatos kolonialis epuletekkel, a Penang muzeummal es egy kicsit a varossal valo egyutt elessel amivel nagyon jol el lehet tolteni egy napot. Sot en tobbet is el tudnek de mint tudjuk az ido nagy ur.Ma este egy ejszakai busszal tovabb is allunk Taman Negara fele, ahol remenyeink szerint tudunk majd berelni egy satrat es nyakunkba vesszuk az erdot. Ha minden jol megy ket nyugis napunk lesz itt tavol a civilizaciotol. Legkozelebb Kuala Lumpurbol jelentkezem remelhetoleg epsegben es sok jo elmennyel. Addig is a legjobbakat mindenkinek.

No comments:

Post a Comment

Ezt mondom: