8814logo 8814alcim
transparent iamsocial 8814exploreronpicasa youtube sendamessage recommend

Wednesday, 3 February 2010

kuala lumpur, malajzia

   A szomszéd helyiségben kitartóan kattog egy klímaberendezés kompresszora. Kint zuhog az eső mintha dézsából öntenék aminek eredményeképpen az egész város valami befűtött szaunához hasonlít. Amíg az eső alábbhagy írok néhány sort habár nem igazán történt semmi, inkább csak a hely hangulatát próbálom lefesteni, még friss az élmény. Este van bőven nyolc után, kint nyüzsög az élet. Emberek mindenhol, hazafelé sietnek vagy beülnek valahová kajálgatni, esetleg csak meginni egy jó teát, felpezsdül az élet már legalább nincs harmincnégy fok és nem tűz a nap mint délután.

Télből a nyárba utazni önmagában flash de most, hogy az otthoni minusz tizenöt fokot szinte még a bőrömön érzem, különösen nagy a kontraszt. Némi helyi pénz beszerzése után a belváros felé vettem az irányt, kell egy hely ahol elalszom ma éjszaka. Az első megrázó különbség amit az ember a hőmérséklet mellett érez, hogy vannak illatok, ráadásul rengeteg és teljesen mások mint az otthon megszokottak. Ez persze nem mindig pozitív, de ez hozzátartozik a városhoz meg úgy összességében Délkelet-ázsiához. Ha már így alakult, hogy ittragadtam jó másfél napra, igyekszem valami értelmes dologgal múlatni az időt. Ez nem olyan könnyű, mert túl sok látnivaló nincs ráadásul abból is sokmindent megnéztem már amikor legutóbb erre jártam. Ígyhát a maradék mai napot a manilai járatom leellenőrzése mellett masszív kajálással töltöm. Ehhez sikerült pont jól kiválasztani a szálláshelyet lévén a Little India negyedben. Az ember csak kilép a kapun és máris belebotlik néhány asztalba meg műanyag székbe ami itt elég ahhoz hogy ki lehessen írni az "étterem" szót a falra. 

Kicsit távolabb az utca túloldalán a házak közé beékelődött hindu templomban hangos szertartás folyik, a mellette lévő három kajálda természetesen hívogatóan tágra nyitott kapukkal áll. Beülök egy masala teára valamelyik ventilátor alá és nézem az embereket. Azt hiszem mára ennél több nem is telik tőlem, az időeltolódás kezdi éreztetni a hatását. Remélem a holnapi nap a szokásosnál kicsit hosszabb bootolás meg több kávé után jól alakul legalább annyira, hogy lehessen írni róla.

No comments:

Post a Comment

Ezt mondom: